Rock for people 2007

Vlastně jsem tam jel jako pedagogický dozor Filipa a tří jeho vrstevníků.Nejsou povoleny velký profi foťáky, ale jen krabičky na mýdlo.Takže jsem ani moc nefotil.

Den první.

Ubytovali jsme se v utečeneckém táboře stanovém městečku. Stany, kam se podíváš, skoro jediný místo už bylo jen na políčku brambor.

Každý dostal obrovský pytel na odpadky s tím, že zálohu 50Kč dostane zpátky, jen když ho přinese při odjezdu plný odpadků.

uteceneckytabor.jpg

Festivaly jsou od toho, že se jen tak vesele polehává na trávě a popíjí, žádný tlačenice
lezingnatrave.jpg

breakaduska.jpg

Karamelo Santo – IniánskýJazzLatinPopFolkRockPunk. Nevím, žánrově se to nedalo zařadit, ale bylo to dobrý.

Divokej Bill. Dobrý, ale divoký to moc nebillo, spíš taková pohodovka.

Break pořád básnil o nějakým Tleskačovi a o stylu SKA. Dokonce jsme frontmana potkali u stánku na kafe. Break na něj jen výstražně(a drze tak jak to umí jen on) štěknul „Tleskač“. Tleskač na nás jen spiklenecky mrknul. Myslel jsem , že se znají, ale prý ne. Pak mě Break zatáhnul do plnýho kotle lidí, že prý už to začne. SKA znamená skákat. A to hodně. Lidi do sebe naráželi a tvořily se malý protichůdný lidský vlny. S plným pivem jsem se naštěstí dostal ven mimo kotel, dokonce i Break s Duškou si stoupli o kousek dál. Šel jsem spát asi v jednu, pár piv a koktejlů mělo naštěstí tlumící účinek .Usnul jsem i na bramboře a to za stálého zvuku místní 2kW HIFI soupravy u občerstvení.

Den druhý.

Ráno při probuzení hudba hrála zase, nebo ještě pořád. Nasnídali jsme se ve stanu. Areál už byl otevřený, i když ještě žádná kapela nehrála. Co takhle dát si nějakou onlajnovku sponzorovanou EA Games? Válka. Arabové proti amíkům. Hrál jsem převážně za ostřelovače, i tak jsem to dost lamil. No nejsem válečnej hráč. I tak amíci dostali za vyučenou. Venku mezitím pěkně sprchlo a zadul větříček. Stan Ou-tú nový proud v komunikaci tak nějak splasknul.

bublinasplaskla.jpg

friscostanek.jpg

V klidové části festu byly různý atrakce, mezi kterými jsme si nejvíc oblíbili stánek Frisco. Frisco je taková jablečná limonáda. Když jsem Breakovi, nebo Filipovi říkal, že si jdem dát něco nealkoholickýho, tak tím jsem myslel Frisco.To jsem ještě nevěděl, že to tak úplně nealkoholický není.

friscostanek2.jpg

Gaia Mesiah Je to tvrdý, ale to dobrý. Zírám na zpěvačku. Tomu říkám skákat do rytmu. Králíček duracell.

Anna K Chtěl jsem slyšet, jaká je naživo. A je výborná. Kvůli dešti na chvíli museli přestat hrát, ale při poslední písničce při slovech „A tak ná_ám vzali nebe“ ze zadní strany skrze protrženou síť vysvitlo slunce. Dokonalá choreografie.

ataknamvzalinebe.jpg

Tři sestry a Uhlíř Taková hospodská oddychovka včetně funkční pípy na stejdži. Jestlipak zahrají „hájvej číslo jedna a poní jede king“? Jo zahráli.

Chinaski Za čtyři víčka od Frisca mám červenou pláštěnku.No stál jsem dost vzadu, takže to nebyl ten zážitek. Mají ale novou písničku, ve které trefně hodnotí poslední rok v poblitice.

Clou. Jediná chyba byla, že hráli tak pozdě, a po tolika přeháňkách. „Kávrmíí“. Jestli má někdo šanci prosadit se venku, tak jedině Clou. Přišli mi dokonce ještě lepší, než Killers, který byli hned první den. Hlavně zpěv.

Stany naštěstí přežily téměř v suchu, větrem padly pouze předsíňky.

Den třetí.

Dneska jsme hráli za číňany. Frontová linie se stabilizovala na řece, takže jsme urputně bojovali o most.

Bára Zemanová Dobrá, a jednou bude určitě ještě lepší.

Die Happy No tak ti už dobří jsou. Teda hlavně Marta. Jestli někdo donutí obyčejný lidi zpívat, tak je to jedině ona.

„…..We are the ordinary people…….. „

cocacolastanek.jpg

vyvonenewc.jpg

1 názor na “Rock for people 2007”

  1. Pingback: David’s Blog » Blog Archive » Rock for people 2008 den třetí

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru