Zase 4:3, okna a paraelní události.

S lístkama na hokej je vždycky nějaká příhoda. Minule jsem koupil omylem čtyři lístky, místo třech. Koukám na to, a na levý straně okýnka, kde se obvykle odchází, byl nápis „Lístky zásadně nevracíme“. Přesto se slečny ptám, jako že jsem chtěl tři, a ona jako že mi to vezme zpátky. V tom se k mám přitočil chlapík a říká: „Já ho koupím, kam to máš, no mě je to jedno“.Takže  slečně říkám: „Děkuju, ale už to nepotřebuju“.

A jelikož zakřivení vesmíru je dané a  svět se pohybuje ve spirále, mám paraelní příhodu z týhle neděle.

Při příchodu k pokladnám nás pořád někdo votravuje , jako jestli nechcem lístky, a za stodvacet a táák. Né nechcem a jdem si je normálně koupit. Tý samý slečny se ptám, kam že zbývají lístky. V tom mi Filip dává ty lístky a říká, že mu je někdo právě dal zadarmo. Koukám na slečnu, koukám nevěřícně na ty lístky a říkám přesně tu samou větu:“Tak děkuju, ale už je asi nepotřebuju.“

Lísky byly za branku nad hostující kotel, a bylo na nich napsáno „Speciální hosté“. Potkali jsme Mattiho. Smál se nám, že budeme křičet „Okna, Okna“, hlavním sponzorem Zlínu jsou totiž RI Okna.

Začátek se nějak nevyvedl, na tabuli svítilo po první třetině 1:2. Tak doufám, že když je to zadarmo, tak tu nejsme nadarmo. Ton předvedl naprosto stejný únik s naprosto stejným zakončením, jako proti Slávii.Nevadí, to se dá klidně vidět i dvakrát.

Spatra pak hrála ve dvojnásobném oslabení a dostala gól. Střela šla po zemi, obránce jí tečoval bruslí a zvednul jí přímo pod víko. Spíš než vidět, to bylo slyšet. Taková smůla, říkám si, zase teč.

Nakonec výhra jak jinak, než 4:3.

V „Dohráno“ se komentátor rozplýval nad tou třetí zlínskou brankou, jak prý to bylo báječně střelené pod víko. Takže jsem to zpomalil a pustil to znovu z nahrávky, a ta teč tam byla jasně vidět. Není nad to vidět fotbal či hokej naživo. Zvlášť když většinaTV přenosů v 16:9 spočívá v tom, že se kromě jiného zmenší počet řádků. Naposledy mě pobavila NOVA, když na DIGI TV platformě svítilo pouze VA. Někde na trase to prostě usekli. V první chvíli jsem myslel, že je to pořad Riskuj, ale ty jednotlivé obrazovky za moderátory ukazovaly obraz společný. Byly to zprávy. No moc hezky to teda nevypadá. Třeba ty jednotlivý okýnka budou pronajímat sponzorům.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru