Dobré ráno, vítejte v roce 1984

Nejdřív jsem si myslel, že jde jen o přechodný stav, ovšem pořad Dobré ráno na ČT je zrušen. Respektive přesunut na 14.00 odpoledne. Teda všichi ti, kteří chtěli vstávat do nového dne s trochu  optimismu, a né se zprávami , mají smůlu. Zajímavá je trochu newspeekovská argumentace, proč se tak stalo.

„přehled nejdůležitějších zpráv a praktických informací, které jsou užitečné pro každého, kdo chce den začínat s přehledem“.

Jenže právě každý nechce začínat den s politikou a dvěma minutami nenávisti: http://www.youtube.com/watch?v=t4zYlOU7Fpk&feature=fvwrel Od toho právě byla ta volba mezi ČT1 a ČT24.

„Na zábavu a lifestyle je pak čas odpoledne..“

Není. Kdo se může dívat od dvou odpoledne? Určitě to není skupina aktivních lidí, kteří ráno vstanou, pak mají chvíli čas na televizi ,a až pak odcházejí do práce. Ale v Dobrém ránu zprávy byly, a bylo jich dost. Ale byly to takové ty zprávy alternativní, nezávislé na režimu.

Na jakékoliv smysluplné závěry je příliš brzy. Jsme ale přesvědčeni, že jasná tematická profilace – ráno zpravodajství a informace, odpoledne lifestyle a zábava – bude pro aktivní diváky přehledná, užitečná, a tedy vítaná,“

Je příliš brzy. Zvyknete si, zapomenete. Ráno politické školení, nebo nic. Když slyším slovo zpřehlednění tak vždy spozorním.Ano, slovo „zpřehlednění“ totiž známe z ceníků bank a mobilních operátorů.Kecy,kecy,kecy.

Přemýšlím, kdo byli ti, kteřé  se dívali na dobré ráno .Nebyli to náhodou Ti důležití, kteří vytvářeli společenské klima teda ráno nesledovali politiku a tím pádem jí nebyli tak ovlivněni ? A komu to tak vadilo, že to zrušili? Nežijeme náhodou ve stínu jednoho homogenního média, kde jakákoliv alternativa není vítána?

Nešlo by to reprízovat díl z minulého dne druhý den v šest ráno? No vlastně, asi nastavím nahrávání na HDD každý den odpoledne, a budem si to pouštět druhý den ráno.Dokud to teda nezruší z důvodu nízké sledovanosti.

 

Přejít nahoru