Nokia C3 01 aneb plnou Parou bek

Starý mobil je v servisu, když budu mít štěstí tak mi ho zrepasují. Dal jsem ho tam schválně abych měl všechno nový (kromě základní desky -tu už nemají). Doufám že to vyjde.

V lednu mi Vodafoun poslal nějaký founy za podepsání nový smlouvy. Zvolil jsem kromě jiných i jednu Nokii, kterou bych mohl nouzově používat. No a ta chvíle právě nastala.

Jako stabilně ho nechci, protože nemá pevné handsfree a v klidu nezobrazuje datum a čas(displej zhasíná).

S tímto omezením jsem si říkal že to nějak zvládnu. Takže tady jsou moje zkušenosti.

Příjem hovorů.

Tady nevidím žádný rozdíl.-zvuk je čistý, vše OK. Akorát se občas přepne repro a sluchátko-to když přiložím telefon k uchu a aktivuje se kontextová nabídka na touchscreenu.

Volání.

Tady se plně projeví nesmyslná kombinace dotykovýho ovládání a klávesnice.Kliknu dvakrát na zelen v domění že zavolám na poslední volané číslo, a ono nic. Místo toho se objeví poslední čtyři volaná čísla. Jediná možnost, jak se dostat dál proti proudu času je potáhnutím prstem po dislpleji nahoru. Kdyř zaberu moc , přejede mi tak pět obrazovek po čtyřech číslech, když zaberu málo, na právě nešťastně zvolené číslo to přeskočí a nabídne mi to volat , či poslat SMSku. Když vím že mě někdo volal v 8 ráno a chci mu zavolat zpět, tak to je nedobrovolná hra chytání rozjetého válce, něco jako v hracím automatu. Takhle odfláknutě snad nepíšu software ani já.

Telefonní seznam- nepodařilo se přenést.

V telefoním seznamu mám asi 550 čísel, zálohované v počítači Bohužel přenést do nového telefonu se mi to nepodařilo, protože jaksi zatím není příslušný doplněk pro MAC (stav 28.3.2011)Nevadí, pár čísel jsem si zapamatoval, a ostatní čtu ze sešitu. Pokud se mi starý mobil vrátí, tak to stejně nebudu potřebovat.

SMS:

Sms pouze přijímám, třeba od různých technoplogických zařízení..Ani v detailech se ale nezobrazuje čas skutečného odeslání SMS. Pokud tedy mám telefon vypnutý, tak po jeho zapnutí se mi objeví jen zprávy, ale né kdy byly odeslány.Nedozvím se tedy, kdy otevíráme v obchodě, nebo jak dloho trval výpadek sítě.

Další funkce jako internet nebo foťák nepoužívám, foťák mám normální, internet mám na zvláštní kartě, internet na obrazovce  mobilu je pro mě zbytečnej.

Mám rád nový a vylepšený věci, tohle jsem ale nečekal.

Přejít nahoru