Nokia bude mít smartfouny s WP7

Jsem přesvědčen, že s Microsoftem se mají fandové Nokie na co těšit 🙂

No zrovna Nokia mě donutila si koupit z druhé ruky mobil, protože žádný z nových modelů mi již nevyhovoval. Nejdůležitější funkce kterou používám už 10 let je pevné handsfree v autě. Zasunu do držáku telefon jako šém, a při hovoru se ztlumí rádio, a normálně mluvím. Příjem hovorů automaticky, volání taky v pohodě. Když jezdím autem,nemusím mít ani nabíječku a hlídat si nabití telefonu. Když nechám telefon ležet na stole, na  pasivním displeji je vidět počet zmeškaných hovorů a SMS zpráv, datum a čas. A to prosím stále a bez stisknutí jakéhokoli tlačítka.

A všechny tyhle vlastnosti jsou už minulostí, nenašel jsem ani jeden mobil na trhu, který by to uměl. A nejen od Nokie. Z mobilů se staly pomalu reagující všeumělkové krabičky, které dokážou všechno a nic.

A zrovna v týhle době jsem postupně přestal používat všechny ostaní funkce mobilu a omezil jsem se jen na volání a nepatrné míře SMS.

Na focení či filmování je potřeba optika která se do mobilu nevejde. Navigace v autě má zase větší rozměry než které bych byl ochoten nosit v kapse jako mobil.Navigaci na pěšky mám vodotěsnou a pěkně obrněnou. Internet v netbuku je tak asi minimum co stačí na běžnou práci, jak výkonem,tak velikostí obrazovky.

Na hry mám DSko. Na MP3 do sluchátek nemám kdy a i na výlet jsou jsem si radši bral malé repráčky.

Takže jsem upřímně zděšen, co bude až mi telefony s pevným HF doslouží. Zkoušel jsem pár měsíců nové mobily a pokorně jsem se vrátil ke starým.

Která firma změní strategii mobilů z „co nejvíc funkcí za nejlepší cenu“ na „dokonalý mobil co umí volat a posílat sms“?

Přejít nahoru