MALLORCA, Canyamel

Už při startu na Ruzyni se to letadlo divně kývalo. TOHLE přece není nomální, uklidňoval jsem se, že pilot dával míň plynu, aby šetřil. Při přistání to samý, kývá se to ze strany na stranu ve dvouvteřinových intervalech. Dosedáme na jedno kolo, na první pohled dost nakřivo. Pár ženskejch zaječí, tři vteřiny  strachu a pak druhá rána, sednutí druhýho kola a hned k tomu předního. Buď to pilot zkoušel na růčo, nebo je nějak špatně nastavená automatika.

Na hotelu mi dali heslo na místní WI-FI za 14 euro na 7 dní, což  se vyplatí :-).Takže vodafouni můžou zůstat vypnutí,  a můžem večer vesele skajpovat  i s obrazem.

První den bylo potřeba se trochu aklimatizovat takže jsme se váleli na pláži. Moře modrozelený. Večer jsem ještě zašel do místní půjčovny pro auto. Chevrolet 1.4, je to něco jako Fábie , akorát že možná eště lepší. Dokonce má i klimatizaci a v autorádiu někdo zapomněl přepal s názvem SUPER VENTAS. Večer PIZZA, a číšník se chlubil , že má manželku z Košic. Evidentně nechápal rozdíl mezi „dˇ“ a „j“ . Ale zase „ř“ mu šlo perfektně. S angličtinou tady zatím vystačím, v tý malý knížce, co máme s sebou totiž není výslovnost, takže se stydím něco španělsky říkat.

Druhý den jsme navštívili místní akvárium a odpoledne jsme ještě něco nakupovali.

Dneska akvapark s westernovou tématikou. Hned na první atrakci jsem ztratil klíč od trezoru, prostě mi spadl z ruky. Problém  vyřešili za 5 minut, supervizor mi otevřel univerzálem po kontrole ID(občanky) a za 2 euro jsem dostal nový klíč od jiného trezoru.Ten jsem pro jistotu svěřil Olině. Žlutý skorokolmý tobogan z třiceti metrů  vypadal totiž dost hrozivě. Vlastně to byla první atrakce, kterou jsme chtěli o patro níž vzdát. Nakonec jsme s Filipem vylezli až nahoru, tam nikdo akorát obsluha. Čekali jsme pětiminutový vysvětlování jak na to, plavčík ale jen křížil ruce, a ukázal jako že FIlip může jít.Jasně.. pohoda. Jel jsem teda až za ním, prostě jsem dle rady jen zkřížil ruce a vyjel. Volný pád to teda není, ale moc nechybí. Nicméně pohyb je plynulý a nevypadá to nebezpečně. Večer jsme si ještě prohlédli centrum hlavního města a katedrálu. PEPSI 2L tady stojí 1,15 a dvě lahve 2,15 což je historicky první případ, kdy je to levnější než u nás.(32 až 33 Kč).Na výjezdech z dálničního obchvatu hlavního města se píše, kolik minut jsou fronty na který směr, např 2 min, 5 min, atd. Jinak je ovšem doprava plynulá, na hranici centra je i dost podzemních pakovišť. Asi normální, ale pro nás je to Luxus-Amerika.

Přejít nahoru